Eticheta În Milonga

Tango-ul are propria etichetă și nu este întotdeauna perfect intuitivă. Prin înțelegerea următoarelor reguli, experiența de Milonga poate fi plăcută pentru toți.

1.Înainte De Dans

Igiena personală este esențială pentru o experiență plăcută în dans. Respirație urât mirositoare, miros corporal sau transpirație excesivă sunt cele mai comune lucruri care deranjează. Fiți grijulii cu partenerii de dans. Utilizarea excesivă a deodorantului, a parfumului sau a altor chimicale pot fi la fel de deranjante, și nu pot niciodată să înlocuiască spălatul. Pentru o Milonga, îmbrăcați-vă puțin mai elegant, și dacă transpirați mult, aduceți o bluză de schimb. Dacă purtați accesorii sau bijuterii, asigurați-vă că acestea nu se transformă în arme de asalt în timp ce dansați.

2.Invitația

Cel mai elegant mod de a invita pe cineva la dans este să folosim Miranda (privirea, contactul vizual) și cabeceó (înclinarea capului). Sunt folosite la fel atât de bărbat cât și de femeie, de obicei în timpul Cortinei sau la începutul Tandei. Dacă decideți să invitați verbal pe cineva, fiți respectuoși indiferent dacă acceptă sau nu invitația. Dacă nu acceptă, nu invitați imediat o persoană alăturată celei care v-a refuzat. Nimeni nu vrea să fie un premiu de consolare. Uitați-vă după cei care doresc să danseze, evitați să deranjați pe cineva care nu are nicio dorință să danseze. Dacă trebuie să întrerupeți o conversație pentru a dansa, faceți-o discret.

3.Dați Prioritate Dansului

Niciodată să nu traversați ringul de dans în timp ce persoanele dansează! Când vă duceți să vă întâlniți cu partenerul de dans, mergeți pe marginea exterioară a ringului de dans.

4.Dreptul De A Intra Pe Ring

Pe un ring de dans aglomerat, întotdeauna stabiliți contactul vizual cu dansatorul care se apropie din stânga înainte să intrați pe linia de dans. Întrați pe ring numai după ce primiți un răspuns pozitiv pentru a evita coliziunile.

5.Reguli Pe Ringul De Dans

La o Milonga, cuplurile dansează pe linii de dans; adică în sens anti-orar în jurul ringului, pe 2-3 linii; Nu dansați doar cu partenerul, ci și cu celelalte perechi de pe ringul de dans. Drept urmare, fiți siguri că observați linia de dans, nu faceți zig-zag printre cupluri, si nu depășiți pe nimeni. Astfel dansul devine fluid și nimeni nu este rănit.

6.Distanța Între Cupluri

Întotdeauna mențineți o distanță sigură față de cuplul care vă precede pe linia de dans, lăsați-le spațiu suficient pentru a executa o întoarcere. Dacă distanța față de cuplul din față devine mare, încercați să o reduceți, pentru a nu bloca cuplurile care vin din spate. Nu mergeți în spate să invadați spațiul care aparține cuplului următor.

7.Când Ringul Este Aglomerat...

Păstrați toți pașii în interiorul îmbrățișării! Evitați boleos liniare, planeos sau volcadas largi sau oricare alte mișcări intrusive, mișcări care ar putea pune în pericol alte cupluri! Totdeauna adaptați mișcările la dimensiunea mulțimii de dansatori.

8.Scuze În Cazul Unei Coliziuni

Dacă, în ciuda tuturor precauțiilor apare o coliziune, păstrați-vă calmul și cereți-vă scuze politicos.

9.În Timpul Tandei

Când vă ridicați să dansați cu o persoană, înțelegerea este să dansați cu ea până la sfârșitul tandei. Dacă vreți să dansați doar două melodii cu ea, atunci trebuie să așteptați până când tanda mai are două melodii până final. Alternativa, cunoscută ca "ruperea tandei", este considerată extrem de nepoliticos. Ar trebui să părăsești ringul de dans în mijlocul tandei dacă ai dureri, mama e pe moarte, sau partenerul a încălcat regulile de decență.

10.Discuții

Între melodii, vorbitul este în regulă (unii ar spune că scurte discuții ar fi aproape obligatorii) dar nu vorbiți în timpul dansului. Deasemenea, nu vă cereți scuze în continu de la partener dacă ați făcut o greșeală.

11.Mulțumesc!

Doar când ați terminat de dansat spuneți mulțumesc. Dacă spuneți mulțumesc în timpul tandei, partenerul va crede că rupeți tada. Niciodată nu răspundeți cu "nici o problemă", deoarece aceasta implică faptul că a dansa cu voi este o favoare pe care o faceți, când toată ideea de a dansa este bucuria reciprocă. În loc, fiți cât puteți de fermecători, și spuneți "Mulțumesc", "A fost plăcerea mea", sau ceva la fel de încântător.

12.Păstrează Prospețimea Toată Noaptea

Folosiți frecvent bomboane mentolate. La multe evenimente le găsiți pe masa de bun venit. Fiți atenți la ce mâncați înainte de dans; usturoiul, ceapa sau curry persistă mult timp în respirație, pe piele și haine. Dacă transpirați, folosiți un prosop sau o eșarfă între dansuri. Bărbații aduc adesea o cămașă de rezervă și o schimbă de obicei la mijlocul serii. Dacă nu aveți mâneci, fiți atenți la deodorant deoarece unele dintre ele lasă urme albe pe mânecile partenerilor.

13.Opinii

Nu dați sau cereți sfaturi la o Milonga. Păstrați comentariile cu îmbunătățiri la clase sau Practici - și doar dacă sunt cerute. Darea de sfaturi sau criticarea la Milonga - nu contează cât de bune sunt intențiile, sau cât de utile ar fi sugestiile - micșorează importanța partenerului, și este contrar scopului de avea respectul și plăcerea reciprocă a unei tande.

14.Curtoazie

Când ați terminat dansul, părăsiți ringul cât de repede posibil, cu atenție la spațiul celor care se află încă pe ring. Leader-ul totdeuna conduce follower-ul înapoi la locul în care s-au întâlnit.

15.Fii Un Exemplu

Fii AVENTUROS  Invită pe cineva cu care nu ai mai dansat și fă tot posibilul să fie o experiență minunată.

Fii AMABIL Nu confundați refuzul de a dansa cu o respingere personală. Fiind înțelegător și prietenos cu toți, inclusiv cei care e posibil să nu danseze cu voi, creează o atmosferă caldă și îmbietoare pentru toți. .

Fii CURIOS  Aflați numele melodiilor preferate. Cunoașterea și înțelegerea muzicii vă va face mult mai confortabili și încrezători la o Milonga.

Și cel mai important...

Fii GENEROS

Obiectivul unei experiențe de succes la milonga nu ar trebui să fie câte dansuri bune PRIMEȘTI, ci câte dansuri bune OFERI.


Illustrations: © Les Pas Parfaits, Dessins Véronique Paquette